Den finlandssvenske tänkaren Anders Chydenius försvarstal för yttrandefrihet och näringsfrihet markerar på många sätt starten för den finska och svenska liberalismen. Men vad hände sedan? Den finske forskaren Jens Grandell skriver Finlands liberala historia.
LD:s tidigare redaktör Patrick Krassén framtidsspanar med siktet inställt på 2098.
Trettio år efter Historiens slut skriver Joel Stade om varför Fukuyama trots allt hade rätt.
Theo Herold är doktorand i nationalekonomi på Hanken i Helsingfors och ny På Djupet-redaktör för Liberal Debatt.
Liberal Debatts nye På Djupet-redaktör Theo Herold funderar över baksidorna med individualismen.
Tove Lifvendahl redogör för hur Sverige både har blivit ett friare – och mindre friare – land de senaste tjugo åren.
Liberal Debatts tidigare chefredaktör Rasmus Jonlund undrar om vi vid Liberal Debatts 150-årsjubileum, om 75 år, kommer att kunna se tillbaka på nya framgångar.
Ett möte med en flicka i simskolan får Liberala studenters ordförande Hannes Snabb att reflektera över friheten vi tar för given.
Till minne av Per Gahrton återpubliceras hans obarmhärtiga uppgörelse med det så kallade ”politiska spelet” i en artikel från 1967.
Långt innan Per Gahrton grundade Miljöpartiet var han redaktör för Liberal Debatt. Hans texter är en påminnelse om att det finns utrymme för en annan och mer radikal liberalism i Sverige, skriver Matilda Molander.
Tidskriften Liberal Debatt firar 75 år av kamp för ett friare – men också roligare samhälle, skriver kulturredaktör Eric Luth.