Debatt

Socialdemokrater och liberaler kan göra vackra barn tillsammans
Tidens chefredaktör Payam Moula replikerar Timbros Frida Jansson.

Liberalismen behöver inte socialdemokratin
Timbros Frida Jansson var på plats under Liberal Debatt och Tidens gemensamma pubkväll i Gamla stan. En sak står klart skriver Jansson: Socialdemokraterna vill bara vinna.

När började ledarsidor gå abortmotståndarnas ärenden?
I dag har till och med liberala ledarsidor krokat arm med abortmotståndare. Malin Lernfelt skriver om en kvinnokamp som går bakåt.
Den svenska religionsfriheten är inte så stark som vi tror
Sverige slår sig gärna på bröstet för att vara ett progressivt och framåtsyftande land, men vi ligger fortfarande långt efter när det kommer till religionsfrihet, skriver Jacob Rudenstrand.
Därför ger de unga upp på politiken
Centerpartisten Maya Kastlander går igenom sociala och politiska förklaringar till det låga franska valdeltagandet.
Kan Daniel Suhonen (S) välja mellan Macron och Le Pen?
Den socialdemokratiska vänsterns ledare Daniel Suhonen hyllar Jean-Luc Mélenchon – som i sin tur inte kan välja mellan Macron och Le Pen. Kan Suhonen det?
Sluta städa i vetenskapernas historia
Johan Hegardt, docent i arkeologi, skriver i en replik till Göran Collste om faran med att städa bort de smutsiga delarna av vetenskapshistorien.
Sossar och hockeyspelare bygger inte Norrlands framtid
Avfolkning och rostbälte har bytts mot framtidstro och grön industriexplosion norr om Dalälven. Men på den politiska kartan är Norrland fortfarande rött, rött, rött, skriver ekonomistudenten Hugo Burén.
Kriget i Ukraina handlar om europeiska värderingar, svaret kan inte vara att urvattna dem
Vi måste hjälpa till att återuppbygga Ukrainas framtid, skriver Sophia Bengtsson, men EU-medlemskap är inte en krisåtgärd.
Vi ser ett nytt EU födas
Olle Johnsson skriver om vad det egentligen innebär för EU att Tyskland – det största och rikaste medlemslandet – tagit sig an en ny roll i säkerhetspolitiken.
Öppna EU:s dörr för Ukraina
Att ge Ukraina kandidatstatus i EU kan tyckas vara en symbolisk handling, skriver Emanuel Örtengren, men även symboliska gester är betydelsefulla i det här läget.
Slutreplik: Självständighet för civilsamhälle, marknad och stat i det liberala samhället
Jag instämmer i Per Molanders krav på stark stat – vilket dock inte är detsamma som stor stat, skriver Ingemund Hägg i en slutreplik.
Replik: Ett liberalt samhälle behöver en stark stat
Ett liberalt samhälle behöver en stark stat för att fortbestå, skriver Per Molander i en replik på Ingemund Hägg.
Tryggheten flyttar hem till Danderyds pensionärer
I stället för att flytta äldre till tryggheten på äldreboenden undersöker Danderyds kommun möjligheten att flytta tryggheten hem till äldre, skriver Karin Markendahl.
Klassresan börjar på bibblan
Om det offentliga misslyckas med sitt uppdrag låter vi läsandet bli en klassfråga, skriver Karin Pettersson, kulturpolitisk talesperson för (LUF).
Särbegåvade barn glöms bort i skolan
Svensk skola bygger på principen om likvärdighet. Men i den ambitionen får vi inte tappa bort de särbegåvade barnen, skriver Oskar Örn.
Låt Uppsalas studenter dricka som lundensare
I stället för att lägga tid och resurser på att hälla ut studenters öl borde polisen få fokusera på annat, skriver Max Karlsson.
Inte en enda Stockholmsunge ska begå självmord
Vi kan ge varje unge en chans. Och en skola som tar ansvar för elevernas psykiska hälsa vore ett stort steg i den riktningen, skriver Ida Alterå.
Låt dig inte luras av kommunens skrytprojekt
Om kommunen inte redan finns på kartan så talar lite för att en självlysande rutschkana kommer att göra jobbet, skriver Olle Bring.
Jag sökte mig till M för värderingar om ansvar, arbetslinje och personlig frihet
Det som påverkar medborgarnas frihet mest bestäms inte i riksdagen utan i Sveriges 290 kommunhus. Så hur borde en moderat kommunpolitik se ut? Oliver Rosengren (M) har svaret.
En M-ledd regering kommer fortfarande att ha liberala ambitioner
Borgerligheten borde kroka arm igen och inse att en moderat regering värdesätter liberala reformer mer än socialdemokratin någonsin kommer göra, skriver Erik Engstrand.
Den som är försatt i skuld är inte fri
EU:s återhämtningsfond kräver att länderna som får pengar reformerar sina ekonomier. De reformerna borde ha varit på plats för tio år sedan, […]