Ekonomiprofessorn Karine Nyborg har i en novellsamling kopplat samman ämnet med bröllopsresor, ensamhet och lojalitet. I novellen "De förälskade fångarnas dilemma" frågar hon sig hur det spelteoretiska fångarnas dilemma hade artat sig om fångarna i fråga varit kära.
Är det synd om pensionärer i Sverige? Absolut inte, menar LD:s Thea Andersson. Med livslånga reallöneökningar, fastigheter vars värde har skjutit i höjden och en rådande konsensus bland politiker om att gynna den röststarka gruppen är det snarare synd om oss 90-talister.
De beskriver podden som “en nyliberal efterfest”. Sveriges tre mest namnkunniga nyliberaler har podden The Usual Suspects.
Max Hjelm önskar att Agri Ismaïl vågade lita lite mer på läsarens förmåga att förstå det tendentiösa budskapet.
Debatten om ökande klyftor, ekonomisk ojämlikhet och de rikaste procenten är sällan tyst – och har på senaste tiden fått ännu ett uppsving. Men vad menar vi egentligen när vi talar om ojämlikhet, och vad spelar det för roll?
Claes-Henric Siven, professor emeritus vid Stockholms universitet, tar oss på en resa genom nationalekonomins historia.
Under våldtäktsrättegångar i Frankrike fokuserar man mer på sinnesstämningen hos målsäganden än på hur den anklagade betett sig, enligt Catherine MacKinnon.
Vid sidan om Linda Skugges OnlyFans finns viktigare frågor om fritt sex. Statsvetaren Clara Sandelind menar att samtycke inte räcker som grund för sexuell frihet.