Skip to content
Möt LD:s redaktion

Fredrik Thorslund

Namn: Fredrik Thorslund

Förr: Jur. stud. (som i »studielån«)

Nu:Jur. kand. (som i »ännu mer studielån«)

Politisk åskådning:Gabriel-Wikström-är-inte-min-jävla-farsa-liberal

Går igång på:Börjar jag räkna upp alla mina käpphästar och blodtryckshöjare kommer jag inte kunna sluta

∗∗∗

Vem är den mest intressanta liberala rösten i Sverige just nu?

Räknas Per Hagman till »i Sverige«? Annars Per Hagmans konkursbo.

Vilka idétrender borde LD:s läsare hålla utkik efter?

Jag tror att punkliberalismen kan vara på väg att få ett uppsving efter krogdöd och rökförbud. Det kan vara önsketänk, men håll gärna koll åt mig.

Vilken bok borde alla liberaler läsa?

Letters to a Young Contrarian av Cristopher Hitchens. Eller i stort sett vad som helst av Selma Lagerlöf.

Vilket skolämne borde läggas till?

Konstitutionell rätt. En av mina gamla matematiklärare hade som målsättning att hennes elever skulle kunna bli väckta mitt i natten och ändå kunna rabbla sjuans multiplikationstabell. Jag kräver att varje nysnuten tredjeklassare ska kunna rabbla andra kapitlet i regeringsformen och Handyside-domen – innan de ens hunnit undra över varför de just blivit väckta av en vilt främmande man med en lagbok.