Skip to content
Möt LD:s redaktion

Emma Høen Bustos

Namn: Emma Høen Bustos

Förr: UD-tjänsteman med kavaj, klackar och kosmopolitiska ambitioner

Nu: Chefredaktör för Liberal Debatt och ultralokal politisk redaktör för dalatitlarna Falu-Kuriren, Borlänge Tidning, Nya Ludvika Tidning, Mora Tidning, Avesta Tidning och Södra Dalarnes Tidning. Spenderar mer tid i fäbodar än i skyskrapor

Politisk åskådning: Mittenliberal med förkärlek för alldeles lagom mellanmjölkig politik med den lilla människan i fokus

Går igång på: Låga förväntningar på invandrare och diskussioner om identitet och sammanhang

∗∗∗

Vem är den mest intressanta liberala rösten i Sverige just nu?

Mattias Svensson, han tar sig an viktiga ämnen med en lättsam ton och lyfter blicken bortom det senaste Twitter-kriget. Som institution har Centerstudenter också lyckats samla och odla riktigt vassa idéutvecklare.

Vilka idétrender borde LD:s läsare hålla utkik efter?

Hur klimat- och miljöengagemang kommer att röra sig bortom GAL-TAN.

Se till exempel Danmark och Klara Lidmans text i detta nummer.

Vilken bok borde alla liberaler läsa?

Mammorna av Alexandra Pascalidou. Rå i ordets sanna bemärkelse, hjärtskärande naken, nyanserad och osminkad bild av ett annat verklighetens folk.

Vilket skolämne borde läggas till?

Det behövs mer privatekonomi i hemkunskapen och i gymnasieskolan. Kunskap om hur man betalar räkningar, räknar ut en låneränta, pensionssparar och gör en hushållsbudget påverkas alldeles för mycket av din klasstillhörighet och ditt kön. Skolan behöver också fler undervisningstimmar, skolloven är alldeles för långa vilket försvårar klassresor.