Skip to content
Tema

Några riktigt udda inslag i valrörelsen

LIBERALT LEJON. Anna Mårtensson (L) från Jönköping kandiderade till riksdagen med hjälp av en egensnickrad video där hon okommenterat ryter som ett lejon. Kampanjen gick inget vidare och hon lämnar nu politiken. Till Jnytt (14/9) meddelar hon sina nya karriärsplaner: »Jag vaknade upp för nån natt sedan och fick en idé om att jag ville bli ordförande för en nationell, ideell organisation som arbetar med utsatta människor, det hade vart kul.«

MODERAT SIMHALLSHETS. Att moderater inte har en förkärlek för stora skattefinansierade projekt i utkanten av politikens kärnuppdrag tordes vara en vedertagen sanning. Peter Sederkvist (M) i Kalmar motbevisar denna tes. Ett av hans framträdande budskap i den egna personvalskampanjen var nämligen »Vi börjar bygga ny simhall nästa år«. Det starka moderata budskapet var alltså att Kalmars nya simhall ska börja byggas 2019. I stället för 2020 som socialdemokraterna lovat. Vilken idealism!

DEN SKYMDA BODIL. Under valrörelsen fick Moderaterna i Heby stor uppmärksamhet (nåja, på Twitter i alla fall) på grund av ett bildval i den lokala valbroschyren. I broschyren presenteras fyra företrädare, där tre personer syns tydligt. Den fjärde, Bodil Persson, är uppenbart dold, eller till och med gömd, bakom en av de manliga företrädarna. Bilden fick spridning i sociala medier och snabbt började hashtaggen #backabodil användas.