Skip to content
 

Nytt samarbete: LD:s prenumeranter får Ohlininstitutets nya bok utan kostnad

I dagarna landar nya numret av LD i brevlådorna. Med det följer en läsvärd överraskning: Boken »Skarpa skärvor – om hur informationskrig hotar att slå sönder det öppna samhället«, författad av journalisten Patrik Oksanen.

Boken utges av den liberala tankesmedjan Ohlininstitutet. Tack vare ett nytt samarbete med Ohlininstitutet får LD:s prenumeranter boken utan kostnad. (Rekommenderat pris 200 kronor.)

Du som tecknar en prenumeration på LD senast 31 juli får boken utan kostnad med ditt första nummer. 

Hallå där, Patrik Oksanen!

Du begår författardebut, vilket LD:s läsare snart blir varse då de fick din bok som en angenäm bonus till sin prenumeration. Vad är det här för en bok?

– Boken försöker beskriva vår tid utifrån informationsarenans olika bottnar, och hur demokratins fiender använder information för att trycka tillbaka det öppna samhället. Det är också en stridsskrift som manar till motstånd och diskuterar vad det öppna samhället bör göra.

Den heter »Skarpa skärvor«. Vad symboliserar skärvorna?

– De olika kapitlen som tillsammans formar helheten, en mosaik över vår tid. Att de är skarpa kan också ses som att det går att skada sig på dem. De är vassa, obekväma och inte så trevliga.

Och varför ska man läsa den?

– För att kunna bredda din förståelse kring samtidens komplexa säkerhetshot. Informationskrig är så mycket mer än »Fake News«.