Skip to content
Tema

Under det rosa täcket vill jag ha en riktig karl

Har ni också suttit på en föreläsning, befunnit er på ett mingel eller en middag när en man plötsligt säger:

»Jag tycker att vi killar måste ta ett steg tillbaka och låta kvinnorna ta initiativ. Mansrollen är destruktiv. Vi måste ersätta det manliga idealet med en mjuk, snäll och passiv idé om vad det innebär att vara man.«

Denne person symboliserar allt som den feministiska kampen syftar till: En hunsad man med ett självhat så djupt att han inte ens klarar av att ta kontakt med en kvinna utan att först ursäkta sitt kön.

När mannen inte ursäktar sig så kör han över henne eftersom det viktigaste för honom är att han får lägga fram sina tankar om Judith Butlers briljans.Han är pojken med den flackande blicken. Den hunsade småbarnspappan med Baby Björn på magen och en rosa, stickad snippa på huvudet. Kommer du också ihåg känslan när du mötte honom?

Han är genusmannen.

Är det verkligen honom du vill vakna upp med varje morgon i resten av ditt liv, kära medsyster? Jag skulle inte tro det.

En kvinna med minsta lilla självaktning inser snabbt att hon inte vill ha en mjäkig pojke utan en riktig karl. Sverige kommer inte bestå om genusmannen blir norm. Vår överlevnad hänger på att våra män vågar vara manliga.

Manlighet innebär dock inte att halsa brännvin, slåss efter fotbollsmatcher eller att aldrig visa känslor.

Detta är inte manliga attribut, utan typiskt för en tid där ingen vågar bli vuxen. Medelålders män med ett beteende som prepubertala pojkar är därför inte heller något att eftersträva.

Att män förblir pojkar är dock resultatet av en utstuderad indoktrineringskampanj där männen i decennier fått höra att de är roten till allt ont.

Denna ständiga nedvärdering skapar trasiga manspojkar. Utan tydlig gränssättning från manliga förebilder har de aldrig fått lära sig att ta ansvar och bli vuxna.

Bristen på manlighet är konsekvensen av den feministiska agenda som genomsyrar Sverige. Men det duger inte. I stället förespråkar jag den klassiska manlighetens återkomst.

Ja, en man som kännetecknas av att han är tryggt tittar dig rakt i ögonen. Han är ansvarstagande, lojal och modig. Men framförallt skäms han inte för att han är man. Och det behöver du inte heller göra när du vaknar vid hans sida på morgonen.

Felicia Sundmark, är konservativ debattör

@FeliciaSundmark

felicial562@gmail.com