Skip to content
Nyhet

Amelia Andersdotter och Julia Eriksson Ståhl är nya ledamöter i Liberal Debatts redaktion

Onlinenutzung_Lizenz: CC-BY-SA/photo: BARTJEZ.cc WICHTIGER HINWEIß! Sie und dritte dürfen dieses Photo, - vervielfältigen, verbreiten und öffentlich zugänglich machen - Abwandlungen und Bearbeitungen des Photos anfertigen* - das Photo kommerziel nutzen soweit die Persönlichkeitsrechte nicht verletzt bzw. gesondert vereinbart wurden. Fragen?! Kontakt: bildredaktion@bartjez.com Wichtig! Nicht vergessen! Regeln achten! Namensnennung/Link: CC-BY-SA/@BARTJEZ.cc
CC-BY-SA/BARTJEZ.cc

julia-redaktionssida-kopia

 

 

 

 

 

 

 

 

Hallå där Amelia Andersdotter och Julia Eriksson Ståhl!

Ni är båda nya ledamöter av redaktionen. Ändå kommer läsarna att känna igen er. Amelia, du har varit krönikör i LD i snart två år nu och Julia, du var en av deltagarna i Liberala skrivar­akademin 2015/2016. Nu ska ni vara med och ta ansvar för helheten.

Vilka politiska frågor intresserar er mest?

Amelia: Alla politiska frågor som har med elektroniska apparater att göra, ur perspektivet hur de påverkar relationen mellan individer och organisationer och stater.

Julia: Det går nog att sortera de flesta av mina hjärtefrågor under »globaliseringens utmaningar«. Eller ännu hellre: möjligheter! Främst de som är förknippade med internationell handel och migration. Sedan kan jag snacka EU till leda.

Vad tycker ni kan bli bättre med LD?

Julia: Mycket vill ha mer, så fler essäer och en än bredare åsiktsrepresentation.

Amelia: Källhänvisningar! Längre texter blir ännu roligare ifall de kan leda läsaren vidare till tips om mer läsning. Liberalismen är, i alla fall för mig, djupt rotad i upplysningsfilosofi och då blir det extra viktigt att man försöker bena ut vad som är en effekt av de underliggande liberala värderingarna och den påföljande tolkningen av observerbara fenomen i omvärlden.

Och så slutligen, är det något särskilt ni varit förbannade över på sista tiden?

Amelia: Datainspektionen (dnr 1578/2016, Andersdotters anm.) har blandat ihop registerutdrag till en privatperson med utlämning av uppgifter till polisen. Det gör mig djupt frustrerad! Man har förväxlat individers rättigheter och polisens befogenheter. Det kanske inte framstår som så allvarligt, men det är svårt att föreställa sig att Datainspektionen kan göra något gott för världen om de inte förstår skillnaden.

Julia: Opportunistiska politiker! Trumps uppträdande är väl ett skolexempel och jag börjar fortfarande reflexmässigt gnissla tänder när jag tänker på Boris Johnsons kappvänderi inför och efter »Brexit«-folkomröstningen.