Skip to content
Ledare

Karin Zelano ny biträdande redaktör för Liberal Debatt

Zelano

LD ökar i upplaga och ambitionsnivå och redaktionsledningen utökas därför med en andra biträdande redaktör. Karin Zelano, som suttit i redaktionen sedan 2013 kliver nu upp ett steg.

Hallå där, Karin Zelano!

Gratulerar! Hur känns det?

– Roligt! LD ger möjlighet till intellektuella utsvävningar och tankeexperiment som inte hör hemma i forskarvärlden, men likväl pockar på att få utlopp. LD är också en fantastisk plattform för att möta intressanta personer.

Vilka är dina drömskribenter i LD?

– Jag gillar när folk skriver tillsammans och ger därför tre par: 1) Malin Roux Johansson (grundare av Real stars) & Thomas Hammarberg, 2) Håkan Hellström och den välklädda damen som använde rullatorn som solstol en vacker dag i maj, 3) Eric Niva & min gymnasielärare Robert.

Vilka tre personer skulle du rekommendera att läsa LD – och varför?

– Då väljer jag: 1. Stefan Löfvén – för att alla med makt ska läsa andra perspektiv än sitt eget. Ju mer makt, desto mer bör man utmana sina föreställningar. Alice Teodorescu – För inspiration om teman lite längre från åsiktskorridorens marginaler där GPs ledarsida ofta trampar runt. Den vilsna gymnasiepersonen – LD är en dörr mot en del av det offentliga samtalet som många tror inte finns/ i alla fall misströstar om. 

Du doktorerar i statsvetenskap med en avhandling som är tänkt att handla om utsatta invandrargrupper i Europa. Vilket avtryck har liberala röster gjort i frågorna?

– Tyvärr rätt litet. Invandringsdebatten har präglats av realpolitiska och samhällsekonomiska lösningar, inte av värderingar kopplade till dem.

Gabriel Ehrling och Emma Söderberg Majanen fortsätter som redaktör respektive biträdande redaktör för LD.