Skip to content

Liberal Debatt nr 6 ute nu!

2011 års viktigaste plats är Tahrirtorget i Kairo. Ingen plats symboliserar på samma gång så mycket engagemang och vilja och samtidigt så mycket politiskt sanktionerat våld från de styrande. Den arabiska våren gav hopp, men att göra revolution är enklare än att bygga en hållbar demokrati. I detta nummer av Liberal Debatt funderar vi på demokratins fundament. Vi tar tillfället i akt att kritiskt granska vår egen demokrati. Sverige har varit ett demokratiskt föredöme i årtionden och demokratikunskap har gått på export. Men när en demokrati byggs 2011 är förutsättningarna annorlunda än för Sverige 100 år tidigare. Vad i Sveriges demokratiska system är egentligen heligt? Vad kan vi klara oss utan? Vad måste vi ändra?

Senaste numret av Liberal Debatt (Nr 6-2011) handlar om Demokrati och är nysläppt. Hör av dig till oss på red@liberaldebatt.se för prenumeration eller lösnummer.

Trevlig läsning!

Caroline Lundström & Erik Åslin är redaktörer för Liberal Debatt