Skip to content

Ny form för anrik 63-åring

Liberal debatt
Pressmeddelande

Carl Lagerqvist
Redaktör
070-3173269
red@liberaldebatt.se

 

Ny form för anrik 63-åring

I dagarna kommer ett extra nytt nummer av Liberal Debatt. En av landets äldsta politiska tidskrifter har begåvats med en ny form och ett nytt format.

– Den helt nya formen ger tidningen en bättre rytm. Det blir en intressant blandning av korta och långa texter, enkäter med mera. Läsare som följt tidningen genom åren kan säkert känna igen en del blinkningar till Liberal Debatts 1960-tal, säger Carl Lagerqvist, redaktör för Liberal debatt.

– Vi riktar oss framförallt till politiknördarna. Liberal Debatt är till för de som läser morgontidningarnas ledarsidor men vill ha mer av fördjupning och analyser. Temat för numret är ”Socialliberalism”. Vi försöker att minska förvirringen kring socialliberalismen. Är begreppet meningslöst snömos eller har det i själva verket en ny spänst att erbjuda vilsna mittenpartier? säger Carl Lagerqvist, redaktör för Liberal debatt.

I nya numret kan man läsa texter från bland andra före detta FP-ledaren Bengt Westerberg, författaren Erik Helmerson och partiledarkandidaten Annie Johansson (C).

Fakta: Liberal Debatt grundades 1948 och utkommer med sex nummer per år. Tidskriften är partipolitiskt oberoende och utges av Stiftelsen Liberal Debatt. Ordförande för Stiftelsen är Staffan Thorsell, tidigare bland annat chefredaktör för Expressen.

För mer info kontakta redaktör Carl Lagerqvist via telefon 070-3173269 eller e-post red@liberaldebatt.se.