Skip to content

Tio minuters fest på Folkpartiets valvaka

Nalen var nog den trevligaste festlokal Folkpartisterna besökt i modernt mannaminne för att valvaka. Och visst var det festligt. I tio minuter ungefär, när det verkade som Alliansen fått egen majoritet.

Sen blev det dämpat mingel framför gigantisk tv-skärm, där mandatprognoserna följde varandra. De folkpartister som var med i tv fick partisterna dock inte höra, eftersom ljudet stängdes av för att dämpa rundgång. Så vid kvällens slut hade bara partiledaren talat. De nyktra folkpartisterna skingrades utan att ha tagit ett danssteg, men efter desto fler koalitionsprognoser. Det var roligare än man kan tro av beskrivningen. Här är lite mingelbilder från kvällen av Per Hånell, medlem i Liberal Debatts redaktionsråd.

Alexander Bard menade att valrörelsen hade behövt mer Nyamko Sabuni.

Adam Cwejman, Alma Tabak och Erik Åslin.

Stella Fare är numera hemtam folkpartist.

Hanna Lager, kvinnan bakom Feministbiblioteket.

Johan Pehrson och Therese Wallqvister

Nyamko Sabuni

Erik Ullenhag förföljdes av partimedlemmar som ville veta det ena och det andra medan partiledarna var gömda under jorden någonstans.

Barbro Westerholm

Carl B Hamilton och Lennart Nordfors

Lotta Edholm med son uttryckte blandade känslor inför valresultatet.

Douglas Martinsson och Hannah Ström från LUF

Luf-medlemmar. Skriv gärna namn i kommentarerna om du vet