Skip to content

Liberal Debatt nr 2 ute nu. Tema republik

Säga vad man vill om monarkin men »Året med kungafamiljen« har sannerligen blivit mer spännande på senare tid. Mellan Nobelfest, statsbesök och Victoriadagen får hovreportrar rapportera om nazistkopplingar, gangsterutpressningar, otrohetsrykten och en uppbruten förlovning.

Men trots skandalerna verkar folket redo att »vända blad«. En prinsessbäbis kan få den mest upprörda medborgare att smälta och lydigt nynna kungssången.

I nummer 2 av Liberal Debatt skriver Republikanska föreningens ordförande Peter Althin om Estelle Bernadottes redan utstakade liv, Jonas Arvidsson konstaterar att kungen är en dålig försäljare och Anders Gustavsson förklarar varför bevakningen av monarkin måste vara snaskig och integritetskränkande.

Dessutom slår Emma Söderberg Majanen ett slag för att ringa på hos grannen, Naomi Abramowicz reder ut turerna mellan Israel och Iran och Lydiah Wålsten konstaterar att miljörörelsen har börjat tänka om.

Som alltid blir vi jätteglada för synpunkter och kommentarer från er läsare.

Vi hörs!

/Caroline Lundström & Erik Åslin